Een paard op één poot. Ben jij er blind voor?

Een paard op één poot. Ben jij er blind voor?

Afgelopen maandag liep ik in de vroege ochtend door de natuur. Zoals elke week keek ik in het rond. Ongestoord, lekker op mijn gemak. Een rustig moment. Tot ik plotseling verrast werd. Ik keek zoals elke week naar rechts de wei in en kon mijn ogen niet geloven. Zie ik dat nu goed? Staat daar nu een paard op één poot? Nog een keer kijken.. Ja serieus, een paard op één poot. Terwijl ik de wei in liep, pakte ik snel mijn telefoon uit mijn zak. Hier moest ik een foto van maken.

 

Om in evenwicht te blijven, sprong het paard op één poot van links naar rechts. Een beetje te vergelijken met Teigertje op zijn staart, in de verhalen van Winnie de Poeh. Ik liep dichter naar het paard toe en toen ik nog enkele meters van het paard verwijderd was, zag ik het.. het paard had wèl vier poten. Het koos ervoor om drie poten constant in te trekken. Hmm ja.. minder spectaculair dan ik had verwacht, maar zeker de moeite waard om een foto van te maken.

Ik pakte mijn telefoon en op het moment dat ik de eerste foto wilde maken, kreeg ik commentaar. Van het paard nota bene.

 

“Hee, doe is ff normaal jonguh, ge gaat geen foto’s van men make. Men naam is Harrie en laat men gewon lekker op m’n sterkste poot springen, die is nie vur niets zo sterk.”

“Sorry Harrie, ik wist niet dat je het vervelend zou vinden als ik een foto van je zou maken.. Vooruit, ik maak geen foto van je. Maar zou het je niet helpen als je de drie andere poten ook gewoon gebruikt? Dan sta je stabieler en kun ook op een drafje lopen of zelfs galopperen.”

 “Op een drafje lopen.. of zelfs galopperen.. da week ok nie. Da hebk nog nooit gedaan. Als ik op één poot blijf springen weetk wa ik kan verwachten.”

“Tja, misschien is het zelfs leuk om door de wei te galopperen. Je kunt het een keer proberen. Toch?”

 “Misschien heb je gelijk. Ik ga het een kans geven”  

 

Toen ik na de wandeling thuis kwam, vertelde ik het verhaal over Harrie. En wat denk je? Niemand die me geloofde. Logisch. Paarden horen niet op één poot rond te springen. En paarden die praten, dat gelooft al helemaal niemand. En het maakt ook niet uit, want ik heb iets heel belangrijks van Harrie geleerd.

Harrie is namelijk net als de meeste bedrijven. Ze kiezen ervoor om op één poot rond te springen. Ze zijn afhankelijk van één marketingkanaal: mond-tot-mond reclame, de sterkste manier van reclame. En toch wil je als organisatie niet (net als Harrie) op één poot rondspringen, zelfs niet op je sterkste poot.

Het goede nieuws is dat je ervoor kunt kiezen om andere poten uit te strekken. Om stabieler in de markt te staan. En om je sterkste poot met extra poten te versterken. Om op een drafje te lopen. Of zelfs te galopperen.

Ben je benieuwd welke poten jouw bedrijf (of het bedrijf waar je voor werkt) het best kan uitstrekken? Reageer dan nu met Harrie onder dit bericht. Of stuur vandaag een e-mail met het onderwerp Harrie naar info@rnmarketing.nl. Dan maken we een afspraak en bespreken we welke van onderstaande poten jouw bedrijf kan uitstrekken.

 

SEO, SEA, Facebook, Instagram, Snapchat, Social Advertising, Remarketing, Foto, Video, Flyers, Brochures, Mailing, E-mailing, Beurzen, Evenementen, Guerilla marketing, Persoonlijke verkoop, Sponsoring