SEO migreren – Groot & van Kempen

Seo migratie nieuwe website - Rn Marketing

SEO migreren: je nieuwe website met de Google ranking en organisch verkeer van je oude website.

In deze case wordt duidelijk waarom het van belang is om op de juiste manier naar een nieuwe website of domeinnaam te migreren. Het is namelijk zonde om het organisch verkeer, wat op de oude website opgebouwd is, te verliezen. Voor dit project is de volledige oude site dus op de schop genomen omdat het notariskantoor een nieuwe naam aannam. De oude website: Tinekegrootnotaris.nl. werd vervangen en vernieuwd gelanceerd op Grootenvankempen.nl.

 

Voor de lancering

Na een korte analyse werd duidelijk dat Tinekegrootnotaris.nl een indrukwekkende Google score hadden en daarmee veel organisch verkeer binnenhaalde. Zonde om dat te verliezen! Een SEO migratie was dus van groot belang om dit verkeer mee te nemen naar de nieuwe webpagina.

Juist migreren is belangrijk om opgebouwde SEO ranking niet te verliezen.

Voorafgaand de lancering worden alle oude pagina’s gekoppeld aan bijpassende nieuwe webpagina’s. Deze mapping wordt handmatig uitgevoerd in plaats van geautomatiseerd. Dit doen we om zelf te beoordelen of de oude pagina’s daadwerkelijk goed bij de nieuwe passen. Vaak gaat een nieuwe website gepaard met een structurele routing aanpassingen van de website. Dit benadrukt nogmaals het belang van handmatig mappen. Lees meer over ‘how to seo migreren’ in onze blog over de belangrijkste aspecten van een SEO migratie.

Technische opvolging en lancering door ATSC

Na het in kaart brengen en koppelen van alle URL’s konden we over tot het technische deel van de migratie. In samenwerking met ATSC.nl. werden alle url’s juist geredirect en klaargezet in de testomgeving van de website. De nieuwe website werd vervolgens gelanceerd.

 

Na lancering

Om te checken of het seo migreren van de website succesvol verlopen is controleren we altijd alle redirects en links van de website. Hieruit bleek dat er een vijftal van de negentig pagina’s niet correct ingesteld stonden. Dit werd binnen no time opgelost door ATSC en de website staat sinds 18 januari 2018 live. 

Wil jij dat je website vlekkeloos van oud domein of design naar nieuw domein of design migreert? Laten we het er vrijblijvend over hebben onder het genot van een kopje koffie en een Bossche bol! Neem contact op via het contactformulier.