SEO migratie! Waarom en wat is belangrijk?

Seo migratie van een nieuwe website - Rn Marketing Den Bosch

Waarom is een SEO migratie belangrijk? Vaak heb je een aardig organisch verkeer gedurende jaren op je website opgebouwd. Organisch verkeer is verkeer wat via zoekmachines als Google, Bing en Yahoo op jouw website belanden. Dit wil je niet verliezen, je hebt immers lang en hard gewerkt om op de 1e pagina van Google of zelfs de eerste positie te belanden. Toch is het bijvoorbeeld tijd voor een nieuwe en verbeterde website doordat je huisstijl of naam zijn veranderd.

Wat is belangrijk?
Het is natuurlijk zonde om dat organische verkeer te verliezen door het foutief lanceren en migreren van je website. Voorafgaand de lancering heb je daarom inzicht nodig over de veranderingen die jij wilt doorvoeren.

  • Weet jij hoeveel organisch verkeer je elke maand op je website ontvangt? Wanneer dit substantieel is moet je ALTIJD op de juiste manier SEO migreren.
  • Welke pagina’s (URL’s) ranken het beste en zorgen voor het meeste organische verkeer? Deze pagina’s moeten onveranderd op de nieuwe website verschijnen.
  • Wat gaat er veranderen aan de inhoud van mijn nieuwe website zoals bijvoorbeeld: URL-structuren en content veranderingen

 

De vuistregel is dat als je niets veranderd aan je structuur en inhoud er het minst schommelt in organisch verkeer na een SEO migratie. In de praktijk gaat dit vaak anders. Op oude websites is content (informatie) vaak veroudert en zijn url structuren en indelingen niet meer logisch. Op je nieuwe site wil je dit direct aangepast lanceren zodat je hier geen dubbel werk meer aan hebt. Daardoor wordt de klus complexer.

Doordat inhoud vaak aangepast wordt voor de lancering van de nieuwe website, dienen alle URL’s van de oude website en de nieuwe website in kaart gebracht te worden. Vervolgens gaan we oude URL’s koppelen aan de meest relevante nieuwe URL’s voor de betreffende pagina. Uit ervaring blijkt dat dit het beste handmatig gedaan kan worden omdat wanneer dit geautomatiseerd wordt gedaan er geen controle is of het wel of niet bij elkaar past. Wanneer een persoon de content van de oude en nieuwe pagina vergelijkt wordt het vaak snel duidelijk of een pagina wel of niet bij de ander past.

Redirecten oude url’s

Na het in kaart brengen en koppelen van alle oude en nieuwe URL’s gaan we deze permanente redirecten. Het is dus belangrijk dat je oude domein gehost blijft en alle oude pagina’s doorverwijzen (redirecten) naar de nieuwe juiste pagina. Nadat we alle url’s (links, pagina’s) getest en eventueel bijgesteld hebben kan de website succesvol gelanceerd worden met behoud van je SEO score. Dat is in vogelvlucht een succesvolle SEO migratie.

Hulp nodig bij het migreren van je website en het behoud van je Google ranking? Neem contact met ons op!